Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Париз

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од LoVeR, 21 јуни 2011.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Celosno se slozuvam so tebe, i za prviot i za vtoriot del od tvojot komentar. Gradot e prekrasen, kako turist so zadovolstvo povtorno bi otisla , ali narodot... :envy: Crni i arapi sekade ima, megutoa tamu e preterizam, i na zalost bez nikakva policiska intervencija preprodavaat, posreduvaat... ne mi preci Bojata ili Religijata, 21 vek sme, tuku nivnata somnitelna dejnost :rofl:
    A sto se odnesuva do Francuzite....premnogu gordi. Pogolemiot broj se bez poznavanja na Angliski ili nekoj drug stranski jazik, poveketo vozat koli proizvedeni vo francija (sigurno ne radi kvalitetot) i mnogu losi vozaci. Za oblekata povtorno se slozuvam so tebe, vo buticite moze e visokata moda, ama na zalost ne i na ulicite, posebno ne Francuzinkite.2 Ekstremnosti, kako babi prepraveni ili so akt tasna za na rabota i jaka stikla i minic( sto ne bi trebalo , barem ne po moe mislenje).....U sekoj slucaj prekrasen grad

[mod-kirilica:20r36hob][/mod-kirilica:20r36hob]

2. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Преубавиот Париз во ноќна шема... :inlove:

Прикачени фајлови:

• Pariz.jpg
      Pariz.jpg
      Големина на фајлот:
      53,5 KB
      Прегледи:
      449
    • pariz 3.jpg
      pariz 3.jpg
      Големина на фајлот:
      64 KB
      Прегледи:
      449
    • pariz_06.jpg
      pariz_06.jpg
      Големина на фајлот:
      261 KB
      Прегледи:
      449
  3. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    Нe можам да останам рамнодушна и да не искоментирам, ама.......темава има душа!!

Oдамна не сум уживала толку читајќи описи и лични импресии за нешто. Зa Париз што да кажам......ахххх, неостварена желба сеуште, морам еден ден да го доживеам.

На lovely91, LoVeR и LivingGlam им се допаѓа ова.
  4. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    :inlove:

Прикачени фајлови:

5. Stam

Stam Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    175
    Ја имав таа среќа да го посетам Париз пред неколку години, тоа беа незаборавни два месеци. Толку многу убави спомени имам од тој град и се надевам дека во иднина повторно ќе имам прилика да отидам таму. И На сите ви посакувам некогаш да имате прилика да го видите и да ја почувствувате таа вистинска Париска атмосфера, да го доживеете градот на прав начин :)

6. Cookiemonster

Cookiemonster Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    70
    Јас во Париз бев во мајов оваа година роденденски поклон од тато :)
    Одев по 2 пат,првиот пат бев 5 години и не се сеќавав многу добро,искрено мене многу ми се допадна само што имаше многѕ црнци :!: Во Африка немало толку
    Инаку беше прекрасно се!
    Хотелот ми беше пред Лувер :D
    Еве слики уживајте!

Прикачени фајлови:

7. capri

capri Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    23
    парис бев лани..преубаво нешто..џабе е да се зборува за неговата убавина,треба да се доживее ;) ;) ;)

8. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Се надевам дека ќе ја имам таа можност наредната година да уживам во Париз... Бескрајно да се шетам по долгите улици и неуморно и триумфално да се искачам на Ајфеловата кула и со сета гордост да поминам низ Триумфалната капија... :inlove:

9. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    ех Париз.......Го обожавам градов,не знам како би го опишала немам зборови. Не ве читав, доволно беа сликите да ги гледам,тие се кажуваат.
    Пред некоја ден на презентација на Орифламе,водителката постави прашање што знаете за Париз.А јас од пусти страм не кажав ништо а имат толку многу да се кажува за Париз...Пред се градот на модата,светлината,љубовта,ајфеловата кула,реката Сена,потоа Париз ме потсеќа на луксуз....А самото име Париз е некако волшебно при самиот изговор
    Не сум била до сега,но се надевам во иднина ке имам можност да го посетам.
    Еве неколку слики

Прикачени фајлови:

10. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    491
    :inlove: :inlove:

Прикачени фајлови:

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Никогаш не сум го посетила и животна желба ми е да го направам тоа еден ден. Толку сум... заљубена во градов, ми се чини откако ќе го посетам, што и да ми се случи, никогаш нема да ми биде криво.
    Ми се чини дека откако ќе го посетам (а сигурна сум дека некогаш ќе го посетам), има со месеци да зборувам за тоа мое искуство. И не, не го сакам само поради Ајфелова или Шанзелизе, туку сакам да го вдишам Париз вистински, онака како што Пирамитка имаше една опишано во еден пост нејзин. Кој го прочитал постот, сигурно знае на што мислам. Тоа беше вистинско патување преку пишани зборови.
    Париз, ж‘тем :l:

12. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    уффф.......мојот Париз..........
    Немам зборови за да опишам колку го сакам и како го доживувам :inlove:
    ЗАЉУБЕНА СУМ ВО ПАРИЗ!!!Бев еднаш и сакам повторно да одам ама на подолг период...сакам 1 ден да живеам таму, макар на 1 година.Пирамитка го опиша волшебно,дури и заслужува многу повеќе овој град(за мене е великан :hai: )
    Само да помислам на Париз и уххх издушувам и се занесувам со мислите ах Париз,Париз...ти си најубавото нешто што ми се случило во животот :D
    Тој што ќе се заљуби во Париз вистински мммм...тој е навистина заљубен ;)

13. Heidi

Heidi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    169
    Најубавото место на кое сум била, морам да отидам пак, на подолго време. Магично е!

14. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ахх толку голема желба ми е да го посетам градов ....се надевам дека еден ден ќе успеам да си ја исполнам :)

15. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    Во Париз имам одено многу пати и многу е убавоо,волшено е.. Ви го препорачувам како дестинација,во било кое време е убаво да се појде во париз ;)

16. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    Ич неубај работи се овие што ги видов. Несакам да верувам во ова. Еве видете за што станува збор
    http://www.kafepauza.mk/zanimlivosti/pa ... -venecija/

Инче, досега го немам посетено градот, но тоа ми е животна желба како на повеќето вас. Нема да се пофторувам за неговата магичност и убавина.
    Вашите постови веќе го имаат опишано она што сакав да го кажам.

17. Kicky

Kicky Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    74
    Париз -мојата љубов.
    Париз-мојот сон, мојата најголема желба. Мојата надеж. Не сум имала можност да го посетам, но тие улици, тој уметнички и посебен стил, ме привлекува, ме повикува, не успеав да останам рамнодушна...Морам да отидам..
    Пирамитке..мајсторски раскажано, со љубов и многу емоции секоја чест..па кој би останал рамнодушен на твоите ззборови :inlove: :inlove:
    Абе не само да го посетам, сакам доживотно да останам таму...

18. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Го сакам градов, го сакам едноставно. Не, не сум била и не сум се вљубила во него, затоа само го сакам.
    Спаѓа на мојата листа на омилени градови во светски рамки, спаѓа на мојата листа за градови кои треба под хитно да се посетат...
    И не можам да објаснам зошто сакам место кое не сум го посетила...ама го сакам.

19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.581
    Допаѓања:
    43.107
    Јас само ќе кажам дека жалам што не живеам во Париз, вистински и баш пред некој ден му реков на дечко ми дека сакам да сум се родела како парижанка.Секогаш имав во главата милион места каде што сакам да живеам, но сега конечно знам...Сакам да живеам во Париз, во некое поткровје од каде што од големите прозорци ќе ја гледам Ајфиловата кула...сакам пред да одам на работа наутро да јадам кроасан и да пијам кафе притоа уживајки во работата на уметниците...сакам да ги гледам, да ги впивам мирисите и убавините на овој град.Единствено не го сакав францускиот, ама пред некое време гледав филм...и ми звучеше прекрасно.Сега сакам да го научам...
    Јас неможам да зборам за градот пошто го немам видено, никогаш...ама од она што го знам за него...волшебен е.

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    За жал дента кога бев во Париз се утепа врнење,малото време кое би можела да го искористам не го искористив времето не ме послужи, па така да само Ајфеловата кула јавидов - тоа е најважно :)