Го препорачувам хотелов. Многу убава локација, се е блиску . За цена не памтам колку беше кога бев јас . http://www.elysees8.com/en/?gclid=C...VHZIMZhiSES0aCDIq-wBAsu5PZ37VdxsaAiz6EALw_wcB
здравоо, ве молам за помош. помогнете ми да најдам смештај со пристојна цена. и секако оние кои веќе биле во Париз доколку можат да ми дадат некои совети за полесно да се снајдам..фала ви однапред
Ibis hoteli, ние конкретно 5 до 12 најдовме место во Ibis Montmartre, релативно одлични цени за Париз, има повеќе Ибис хотели види на Booking. Инаку наједноставно ви е да користите Метро, едно возење е 2 евра, ама има поефтини понуди за 10 возења, или неделна карта. За да не чекате ред кој трае со саати купете си карти онлајн каде што планирате да влегувате, има посебен влез секаде и само скенирате код. Кажи ми доколу нешто конкретно те интересира. Поздрав и убав престој
Знае некој дали за влез во Франција потребен е сертификат (вклучително и трета доза) или може само со негативен тест (оние кои немаат вакцина примено воопшто)?
Јас. Карта купуваш он лајн. Од пон до пет е по ефтина ама иима помалку програма. За викенд беше 80 евра од човек. Дизниленд е во МарнЛеВаје (се изв ако погрешно го пишав) а тоа е на 1,5 час од Халл (ос каде тргнува метрото за ДЛ а од таму тргнуваат и автобусите ). Ако карта за метро е 1,7 евра, за до ДЛ картата е 15 евра. Метрото те симнува точно пред влезот. На влез има батки кои прават претрес да не носи некој оружје. Храна не е забранета. Внатре храната е невидено скапа. Пр. пуканки (една рака)се 7 евра. За кафаните да не зборам. Мој совет:отвори ја картата на ДЛ и проучи кое каде е. Јас ја имам, ако сакаш ќе ти ја сликнам. Пред секој тематски парк има апарат за fast pass,си вадиш карта со точен час за почеток на вожња и додека чекаш (обично по 30-40 мин се чека)ќе си видиш друга некоја атракција. Паметно е да се растрчаш од неколку места да извадиш фастпас за да не губиш време. Еден ден е малку, нема шанса се да испробаш. Еден ден ДЛ, еден ден делот кај што се филмските ефекти. Што друго те интересира-прашај.
Дали може да се посети се или во зависност од картата имам и ограничување на движење?[/QUOTE] Ограничување нема, но се плаќа различна карта за Дизни паркот и за другиот парк каде се снимаат филмови. За оние кои ги мрзи да одат , се изнајмуваат колички (налик на инвалидски) по 25 евра а цел ден и може да те бутка некој. Ред се чека за секоја атракција и тоа најмалку по 1 час. Никој не се бутка преку ред. За сликање и ако сакаш да разговараш со Мики, Мини, Пајо Паторот....се плаќа а и многу долго се чека да излезат од нивната куќа.Ние имавме среќа Пајо Паторот да го начекаме надвор. Неколку пати во денот има парада на сите учесници во ДЛ, може сите да ги видиш на парадата. На секој чекор има продавници со сувенири, ама цените се астрономски. Нај добро место за адреналин е Тандерсторм планината каде посетителите е возат во вагони.Возењето трае околу 5 минути, ама по страшно нешто не сум искусила.Низ карпите има инсталирано камери, ги сликаат посетителите во ликовите и на излез има топ 5 слики од турата.
Здраво сакам да одам за Париз 2-3 ноќи. Кои места и со што да одам би ми препорачале? Што да се види? Хотел? Адреса подобро,понуди итн.
Здраво женски, со дечко ми планираме да одиме во Париз на 4 дена. Гледав летовите се во Петок од Скопје во 6 и 30 а враќање од Париз во 9 и 20 Понеделник. Аеродромот е 70 км од Париз па ме интерсира дали има порано бус од Париз до Аеродромот бидејќи во Понеделник ќе треба во 5 сабајле да тргнеме за да стасаме во 7 на Аеродром или посчедната вечер да бараме сместување блиски аеродромот?
Ако летате од Бове тогаш можеш да провериш на оваа страна https://www.aeroportparisbeauvais.com/en/shuttle/ на тој датум од колку саат има автобус
Ние бевме сега во Јануари во Париз. Аеродромот е многу мал, и приличнк е далеку. Бевме сместени кај La defence трговскиот, мирен предел 90% се белци, многу делови на париз што се блиску до центар се гето, да ти е страв на улица да поминеш. Не е далеку од центарот со метро се стигнува за 5 мин до триумфална. Ние одевме од сабајле накај аеродром, ама бевме со кола, со автобус треба многу порано да се тргне..
Обавезно 48h пред летот отварајте wizzair за да чекорате карти. Ние не можевме да ги чекораме дем пред летот, кога стигнавме таму кажаа пол бил авионот не ставија на стенд бу па чекавме дали ќе има место, ужас. Припазете на тоа, штом отворат одма чек ин