koga gi imam podneseno dokumetite se zimaat poslednite tri meseci vo predvid no problemot e vo toa sto koga predadov dokumentite mi imaa pusteno od socıjalnoto platite za boleduvanje i zaradi toa me odbija A ja si zimam normalno minimalna plata
Тогаш оди кај некој адвокат и испрати жалба па чекај одговор Ако си повторно одбиена тогаш залудно е и пари да трошиш по адвокати
Доколку си примала плата помала од минимална или на висина на минимална те следува да земеш , исто така треба да не е вработен и сопругот.Доколку сте двајцата вработени џабе е не те следува. Ј Или пак ако имаш некој денар повеќе од минималната исто не те следува. Истото беше со @minne992 и неа ја одбија Подршка се надевам дека ќе успееш
Ако нема примено некоја вакцина детето ,го укинуваат ли додатокот? Дали на потврдата од здравствениот дом ги пишува кои вакцини се примени или само пишува дека е вакцинирано?
Да знам,но не бараат здравствен картон во социјално туку од здравствен дом даваат печатена потврда дека е вакцинирано детето,само не знам дали ги пиши вакцините или само дека е вакцинирано
Jac deneska gi odnesov dokumentite za treto dete,ama mojot sin vo april ke napolni 10 godini,dali nekoj znae dali ke zemam do april ili ke mi se prekine zosto za ovoj mesec nemam isplata i dali nekoj deneska zemal isplata,fala
Zdravo sakam da prasam ako znae nekoja majka da mi kaze dali ako se vrabotam moze da me odbijat za treto dete zimam od januari 2020 godina
Ако, веќе ви е остварено правото, не може да ве одбијат, овој надоместок не зависи од примањата на мајката. За новите, веќе не важи законот за паричен надоместок за трето дете.