Zdravo majki ve zamoluvam za pomos odgovor,bremena sum so treto dete ne sum vrabotena nitu prijavena nitu jas nitu mojot soprug Jas zemam dodatni primatna od multilevel kompanija a mojot soprug nema nikakvi primanja.Moite dodatni primanja sekoj mesec se razlicni...14000den pred dva meseci a prethoden 40000den Dali ke mi sleduva pari za treto dete sto SE zema do 10 godini okolu 8000den?
Не следуваат. Во март 2015 се укина додатокот за трето дете. Прашај во општината каде живееш дали ти следи едократен надомест за трето дете, не секоја општина го дава.
Zdravo majki ve zamoluvam za pomos odgovor,bremena sum so treto dete ne sum vrabotena nitu prijavena nitu jas nitu mojot soprug Jas zemam dodatni primatna od multilevel kompanija a mojot soprug nema nikakvi primanja.Moite dodatni primanja sekoj mesec se razlicni...14000den pred dva meseci a prethoden 40000den Dali ke mi sleduva pari za treto dete sto SE zema do 10 godini okolu 8000den? Ti blagodaram
Треба вкупните примања во семејството да се до 14.500 денари ни денар повеќе ( проверуваат сметка) и не треба да имате имот на ваше име ( за ова не сум сигурна) само за оваа категорија граѓани важи. Пробај ако не види дали ти следува нешто од општината во која живееш.
Blagodaram zdravje ke prasam no ako e taka ne mi sleduva ne sum prijavena vrabotena no imam samo dodatni primanja ama nekoj mesec se pogolemi
Да најубаво ќе ти кажат таму. Ако не си пријавена и парите не ти одат на сметка кој ги добиваш може и да ти следува.
Ако, детето полни 10 години во тековниот месец, нели треба да се добијат пари до денот додека не наполни 10 години? Кој знае да го протумачи законот?
Не е укинато 100%, од 23 мај 2019 година стапи во сила услов да нема приход поголем од минималната нето – плата семејството на мајката (член 38 став (3)). Што значи дека за вработените мајки (мајките со приход) е укинато, во тој дел ми беше коментарот, претходно членот има напишано дека има приходи од 40.000 денари, 14.000 денари.
Za zal segasnata struktura na vlasta napravi uslovi za dodatok za treto dete bukvalno samo ako roditelite ne se vraboteni