Здраво феминки, Дали сите кои поднесувате за продолжување за надоместок имате лични карти на Р.Северна Македонија? Јас имам важечка лична карта со Р.Македонија и денес ме вратија на шалтер. Ми бараат потврда дека имам закажано за нова лична карта!?!?! А таква потврда никој неможе да ми издаде
Jas koga podnesov dokumenti nekade sredina na januari ne mi napravija problem so licnata karta,deka i mene mi e so staroto ime Republika Makedonija
Majki aj edno prasanje? Da mi kaze nekoj dali koga gi predadovte dokumentite vi trebase nov izvod. Zasto jas slusnav deka ne treba da e postar od 3 meseci
Мајки дали со обновата на документите за трето дете ви стигна решени со покачен додаток или останува како ланската година?
Има, но со услов да нема просечно поголем приход семејството од минималната плата, сѐ додека се зема надоместокот. Не е укинат, но со условот од 2019 година, бројат на приматели на надоместокот е драстично намален.
Ако имаш лично зборувано со нив, просветли ме. Мајката поддава документи и таа не треба да надминува минимални примања? Или вкупно со сопругот?
Zdravo majki podnesev za obnova na dokumenti pokasno I krajot na mart mi stigna resenie Deka mi e prodolezeno ama nemam ispalata ima li nekoj drug takov slucaj
Majki dali sega davaat nesto za treto rodeno dete? Ima li uslovi za toa? Neli kazaa ednokratna paricna pomos
Абе за прво и за второ дете од социјално земаат сите. Е за трето од социјално поставиле услови безвеза. За да земиш еднократна парична помош од 60.000 денари треба само едниот родител да е осигуран на минималец. Скоро разбрав дека постои пак "пензија" од 8.000 денари отприлика за трето дете АМА и та со еден вработен на минималец..