da vazhi samo se edna plata minimalna i tie dokumenti sto treba ama so platata gi gledat koj mozhe da zema
Пред недела дена прашав, ми рекоја заедничките примања да не надминуваат 34.000 или 35.000, така нешто. А читав на нет дека се гледаат последните три месеци, ако е така, јас фаќам услов. Оти на минималец сме осигурани двајцата, и од фондов земав мизерни 14.000 денари.. Ама следнава недела ќе де заангажирам поубаво, планирам да испратам познаници да се распрашаат лично дали можи да направиме нешто.
Господе боже. Ок е да ми ја укинат паричната помош во моментот кога ќе добијам повисока плата или ми се зголемат примањата.
Здраво Прашавме во Гази Баба ни рекоа дека не следува ништо за трето дете. Законот не бил усвоен за оваа година. Некој што се породил скоро со трето да ми пише...?
Здраво на сите Јас имам поднесено за трето дете и сум одбиена поради тоа што сопругот зима повисока од нивната не усогласена плата која е кај нив заведена во 2022година минималец 21.000денари минималец плата со новиот закон како што владата имаше покачувања на минималецот го немаат сменето или е намерно направено така ова се работи за општина Гази Баба и додека чекав да си го земам решението што е поднесено пред 7 месеци исто уште една жена со истио проблем дали некој се има соочено со вакво нешто и што понатака ми рекоа само дека можам да поднесам жалба Фала на сите Имајте убав ден
Потврда од суд, копија лична карта и трансакциска сметка, копија од вакцинален картон и пополнето барање. Доколку детето оди на училиште и потврда од училиште
Здраво, дали ве имаат посетено од социјалното да видат кај живеете ? 3 години земам додаток за трето дете досега не дошле да проверат,сега ме повикаа да потпишам некој документ ,ме распрашуваат со кој живееме и ми рекоја дека ќе не посетат(така било според новиот закон). Инаку јас сум невработена сопругот на минималец.