Да ,кај мене во Тутунска. Мислам дека зависи од тоа кога го обнови решението,како беше нз.ако ти е после 15 ,16 јануари исплата за двата месеци во март.
Zdravo mamicki.Jas izvadiv se dokumenti za treti dete,se mi e ok ,samo vrabotenata tamu pocna da mi oravi problem i da se zakanuva deja ke mi go ukine pravoto zatoa sto deteto mi uci vo Skopje,a ziveeme vo kumanovo.Velam deka tamu sme vraboteni i si go nosime i zemame bidejki nema koj da ni go cuva.Dali ima pravo toa da go pravi? I kade da se pozalam
И мојот прв син не учи во градот каде живееме,никој досега не ми спомнал дека е проблем и дека може да ми го укине правото,веќе шеста година го користам правото.Обрати се кај некој друг од вработените, распрашај се .Над секој има некој.
И според нов и според стар закон ,увид мора да вршат и за ГМП корисници,туѓа нега, трето дете итн. Ама бидејќи немаат доволно вработени многу ретко одат на увид. Нема зошто да се вознемирувате ништо страшно.
НЕ можат да Ви укинат никакво право се додека детето е редовен ученик во било кое училиште на територија на Република Македонија. Надлежен центар е центарот каде што живеете по лична карта. За таков однос пријавете го лицето кај раководител или директор. Доколку продолжат со недолично однесување пријавете ги во надлежното министерство по електронска пошта,нормално треба со име презиме да се потпишете. Ниту еден вработен таму нема моќ да ви укине или попречи никакво право. Тие се платени да даваат услуги од областа на детска и социјална заштита на сите граѓани кои ги исполнуваат условите.
Kade treba da se obratam za parite uste ne mi se pusteni za dva meseca na 28.01 se dadeni dokumetite od opsti na cair nekoj telefonski broj dali znae nekoj