Појди во центарот кај ги имаш дадено документите,мислам дека требало да ти исплатат овој месец за јануари и фебруари.Мене ми имат кажано дека ако поднесам док.до 16 јануари ке имам исплата во фебруари ако поднесам покасно ке имам исплата во март за двата месеца.Прашај си поточно како е за да знаеш за до година.
1. Доколку се остварува приходи поголем од минималната плата; 2. Доколку детето не ги прими задолжителните вакцини; 3. Доколку детето не следи редовно образование (освен ако е оправдано (болест/инвалидност)).
Дали при купување на имот може да се изгуби, поради тоа што нели треба да се префрлат пари од една на друга трансакциска сметка?
Kolku iznesuva nadomestokot za 3to dete I sto dokumenti treba da podnesam vo socijalno? Ne sum vraboten a soprugot zema minimalec
Zdravo. Vo February mi se podneseni dokumenti seuste nemam isplata. Dali nekoj znae da mi kaze kaj da seobratam da prasam
i jas vo mart gi podnesov dokumentite i mi stigta reshenie deka za prestanok na pravoto za treto dete mazh mi e so minimalna a vo dekemvri mu e pushtena k13 i i ima prihod nad dozveleniot limit i vika deka visinata na minimalnata plata e 20.175 prashaj vo socijalna da vidish da ne ti se ukinuva i tebe
Не ти следи да, јас сум со 3то детенце и не земав ништо.. Треба еден родител да е со минимална плата, а другиот да е невработен за да ви следува.