Фала,во овие работи воопшто не се разбирам. Кои се тие плус трошоци за живот ? Еве за 5 члено семејство колку би била отприлика?
Трошоците за живот ги објавува Државниот завод за статистика, за 2024 година е 3,5%. Трошоците на живот во 2024 година зголемени за 3.5 %, а цените на мало за 3.8 % Не знам точно колку ќе изнесува. Спојлер: Не го земај здраво за готово 10.620 денари Ако некој знае нека напише.
НЛБ банка информира дека ќе има на 06.08.2025. ИНФОРМАЦИЈА ЗА ИСПЛАТА НА ПАРИЧНА ПОМОШ ОД СОЦИЈАЛНА, ДЕТСКА И ЦИВИЛНА ЗАШТИТА
Има пари,може ли некој да ми каже од тие што примаат детски додаток дали имате исплата ,бидејќи кај мене нема сега а ни минатиот месец немав исплата
Zdravo na site Temava mozda ne e za ovde no bi sakala da znam za treto dete nemat paricen nadomestok taka ? bi sakala da znam i za detski dodatok i obrazoven koi uslovi seza apliciranje. .. 3 deca imam ednoot dete odi na uciliste
Има паричен надомест за трето дете,примањата на родителите не треба да поминуваат повеќе од просекот од минимална плата.Не бев вработена земав за трето дете ,образовен и дечки додаток.Се вработив,ми го скинаа образовниот и дечкиот додаток.Најубаво појди си до најблискиот социјален центар и информирај се.Бидејќи од кога ќе се роди третото дете има одреден рок до кога може да се поднесат док.за примања за трето дете.
Dobar den roditeli. Imam edno prasanje. Deteto vo maj ke polni 10 godini? Neznam dali treba da obnovam dokumenti povtorno.?
Мислам дека ќе треба да ги обновиш повторно во јануари,тоа секако е почеток на нова година,секоја год.се обновуваат.