Nema vrska koga e obnoveno, sve zavisi koga e izraboteno resenieto, poznavam sto obnovile vo mart a zemale, a pak nekoj od pocetokot na fevruari ima obnoveno a se uste nema zemeno. Taka da mislem deka ovoj pat na site ke im pustat.
Jas resenie ne dobiv, tamu mi rekoa da cekam, ke mi pratele. Na pari utre da se nadevam li? Dok obnoviv vo fevruari
Jas obnoviv dokumenti vo fevruari i mi isplatija minatiot mesec za tri meseci zaedno. Za resenieto mi stigna od posta da si go podignam. Sega cekam i jas isplata za april, a vo MTSP nikoj ne se javuva
Во секоја општина е различно,тоа е мое лично мислење,затоа некој добил исплата а некој ниту една во кои се вбројувам и јас.
Мене лани решението ми стигна во август месец, а до тогаш уредно секој 25-ти префрлаа пари. Еве и сега...сеуште нема решение, што не значи дека не е изготвено. Доцнат и МТСП и поштата со достава.
Ne e do opstinata, do resenieto e, i edno e koga e izraboteno drugo koga ti e dostaveno doma, pred da ti izrabotat resenie nema sansi da dobies sredtsva.Mene na primer nikogas ne mi dostavuvat resenie a pari mi pustat, resnieto go podignuvam togas koga obnovuvam.Znaete kako e kaj nas obnovuvas vo mart,fakas vrska ti pustat vo ista grupa so tie sto obnovile vo januari. Da se nadevame deka denes na site ke ni pustat.