Јас сум бремена со трето ќе сакате ли да ми кажете која е процедурата ? Да не се распрашувам уште сега по социјално или било каде
I jas isto sum bremena co treto dete slusnav deka ke go prekinat paricniot nadomest za 3 dete dali e toa visitina ?
Знам дека нема да го укинат бидејќи една жена зема за 4-то дете и покрај тоа што повеќе не важи тој закон туку важи само за тие што го фатиле законот . Не ми е толку за пари и онака бебето но испадна изненадување ,па не е на одмет за си земаме и тоа што следува за трето дете .8300ден не се баш и малко ,има луѓе кои работат за тие пари цел месец.
Pa da ako sleduva zakon zosto da ne si se zememe I jas 3 god rabotev za 8000den I toa kako Vospituvac AMA fala bogu eve 1 god vise imam resenie
Офф помина скоро месец дена уште ги немам дадено документите за трето дете Ми фали само потврдата дека е редовно вакцинирана, ја немам ставено само Дитепер ревакцината, опаднат и е имунитетот овој месец, и не сакам да ја вакцинирам набрзина, и заглавив со оваа вакцина. За колку време ја пуштаат првата исплата? Дали ги пуштаат парите и од изминатите месеци?
Ако ја немаш ставено вакцината, пак во диспанзер ќе ти дадат потврда за редовно вакцинирање, за ова дека е одложена само ќе те заведат. Од поднедување до прва исплата чекав 4 месеци и сите наеднаш ги добив