Не. Не се тие должни да одговараат на телефон дали куцаат налози и дали некој им доставил налог.Ако тие на сите буџетари и примачи на социјални надоместоци дават отчет, кога ќе работат?! Известување се бара во Министерство за труд и социјална политика...таму каде СЕ ДОЛЖНИ да ти одговорат затоа што ТИЕ ти дале РЕШЕНИЕ за социјален надомест
Да па баш и за МТСП станува збор - тие имаат задолжени за одговорност со јавноста - и баш тоа им е работата - поточно се води дека им е тоа и треба да се јавуваат на оставените телофонски броеви од нивна страна http://www.mtsp.gov.mk/kontakti.nspx
Хаха кај мене имало сабота, јас со години зимам речиси 10,15 години и имало и во сабота. Сега последниве две години не легнале.
Јас не зборам за пари за трето дете. Јас немам три деца туку со тие вашите пари ми стигаат и моите. Ако парите се пуштени да речеме петок, сабота ќе земам. Порано зимав и на рака, поштарот ми ги носеше. Знам јас добро кога сум зимала. А вие со трето дете надоместокот не знам.
Znam ja so zboris ubavo, toa i ti kazuvam. Ne me interesira so zimas a jas pa niso ne ni zimam fala bogu. Tuku samo ti kazav deka u sabota nema koj da ti pusti pari tie ti se od petok. Poso ovde drugo im kazuvas.
Па јас кажувам дека е можно и во сабота да има пари на сметка односно исплата. Значи дека ако пуштат петок сабота ќе има пари за сметка. Што ти е нејасно? Каде реков дека Нбрм пуштала во сабота налози? Боже,боже
...16,694 мајки добиваат паричен надоместок за трето дете во МКД, би прашала кој го донесе овој закон што се спроведе? не се сеќавам во моментов...
Кој го донесе законот и кој го спроведе,е повеќе од јасно,и за тоа некој луѓе не се задоволни. Но секако би се навратил на она погоре пишаното,....интересен податок,16,700 брачни парови,на некој начин мотивирани и смели да одат на трето дете,па тоа е за поздрав! Би се рекло,полн погодок!
Decata se najubavoto nesto sto moze da se ima vo svojot dom a dali dava ili nedava drzavata ne e bitno... Ako deteto se Raga za da zemes pari nalet, nisto ne sakam
Последните неколку постови се избришани. @buba4e89 и @kukla21 се извинувам, ама постовите беа надвор од темата. Може да се дискутира се што е поврзано за паричниот надомест за трето дете, јавувања, телефони, документи, поднесување и слично Останатите социјални надоместоци во друга тема