Lele zenicki izvinete ja procitav vo grupata majki so tri ili poveke deca, Ali na zenata i Bile od minatiot mesec... Ve zdrmav malku se izvinuvam
Јас вртев ама не креваат. Прочитав во групата дека некоја мајка се јавила и тие и рекле до петок. А петок не се работи. Ни самите не знаат. Проверувај си после 17ч. на сметка.
Тој телефон што тука го истакнавте е во Мин за финансии-буџетска канцеларија кои НЕМААТ ВРСКА со социјалнава давачка. Таму се обраборуваат налози за СИТЕ примања:плати на буџетари,пензии,и СИТЕ социјални надоместоци. Така да...не очекувајте да ви се јави некој. Тамам работа тие на секој пензионер или вработен да му даваат податок дали куцаат налози за исплата или не. Немаат таква обврска. Јавете се во ПЕ на МТСП!
Јас на 07.12 поднесов прв пат за трето дете асеуште не ми е стигнато никакво решение.Како беше искуството кај вас после колку време стига решение?Кои документи се потребни за обнова знаете ли?
Абе ја и да завртам и да не завртам исто ми се фаќа. Кога ќе има пари тогаш ќе пуштат. Имам онлајн сметка и си проверувам таму.