Jas minatiot mesec imav sa 5meseci naplata za prv pat dali ovoj mesec ke imam sa 6mesec Ima kaj mene sega proveriv Nlb
Da ve prasam dali e vistina deka do kraj na 2018 ke se ukine pravoto na dodatok za 3to dete ??? Deka od 1januari nema da vazi veke i ke se dobiva sanmo ednokratna pomos za treto dete ??? Ve molam ako imate nekoe info za odgovor ...blagodaram
Pa od edna od druga od rekla kazala sto se vika ... ne veruvam i jas ama sakam da znam sepak znaci toa mnogu ...
Samo da ve informiram deka vcera popladne imase prefleno pari kaj mene. Jas sum na tb. Sigurno imate i ostanatite.
Вака и треба да биде за секое дете да земе пари а не само трето дете. Ќе си добие секое дете еднократен износ и толку.
Да се чудиш колку ке даваат , 10000 денари за прво дете , 20000 денари за второ дете , и 60 000 денари за трето дете , и само еднократно ке ги даваат !! За срамота !! Единственото добро нешто го укинаа !
„Оние родители кои веќе стекнале право за ваков надоместок ќе продолжат да го остваруваат до завршување на период од 10 години за трето, односно до 15 години за четврто дете.„ извор
Ова е веќе катастрофа сдс што го прави за срам! Место да воведат нешто со кое што ќе го стимулираат македонецот да раѓа деца они и тоа малку ќе го укинувале нека се отепаат! Ако веќе сакаат да воведат некоја новина нека воведат детски додаток за секое дете до 18 год т.е до завршување на образование ако иде на факултет се разбира... А не ќе крателе за трето немало ефект
Мерката е за стимулирање наталитет и е сосема во ред во таа насока. Кога може лубриканти за лгбт да се купуваат, пари за пораст на население мора да има.