Во јануари ќе има исплата за 12ти месец, на фб групата читав дека на 3ти ќе пуштат. Обновата си трае до 31ви март, јас бар минатата година немав прекин.
Мамички дали некоја поднесе документи? Дали секој ден даваат формулари од општина и дали останува све исто од документи, дали е како минатата година? Ви благодарам однапред
Ja vcera podnesov samo formularite ,potvrda od vakcini I kopija od kniskata na maloto ...ova e za opstina gazi baba po drugite nz kako e
Сакам да прашам дали знаете која е постапката сега за обновување на документи за трето дете ако детето дало реакција на третата шестовалентна вакцина (таа што е пред mmr) Завршивме во болница октомври месец и од таму ми рекоа дека најмалце една година не треба да се вакцинира а за понатаму ќе видиме.Можно ли е да ми прават проблем и да не ми го овозможат правото за надоместок?Ви благодарам.
Таков документ не ми дадоа само усно ми кажаа кога прашав што понатаму и на отпусното писмо само пишува дека е реакција по вакцина.Кој би можел да ми издаде документ? Тие само ја префрлаат топката од еден на друг и креваат раменици а црно на бело нигде нема.
Dali ke ima isplata ovoj mesec za tie sto dale dokumenti za obnova Ako znae nekoj ako imainformacija nesto neka pise
Da ne znaete slucajno dali ke ima isplataovoj mesec za tie sto sme podale dokum za obnova ili nareden mesec veke