П Побарај документ кажи дека ти треба. Или од кај што примате вакцини побарај потврда дека не смее и однеси си. Треба да има
Од вакцините кај што ги прима ми дадоа потврда дека е редовно вакцинирана.Малата има 15 месеци реакцијата на вакцината ни се случи кога имаше 11 месеци
@***Lami*** по календар вакцина треба да има наредно на 16 месеци. Чим сега малата ти е 15 месечна од диспанзер ти следува потврда дека е редовно вакцинирана. Во меѓувреме до наредна обнова ќе видиш како ќе биде и дали и кога ќе вакцинираш.
Istoto prasav i jas ako nekoj znae neka pise.. za tie sto sme podale dokumenti za obnova vo januar dali ke ima isplata sega ovoj mesec ? ? Minatata god vo april mi pustija duri zaedno se.. Ako moze brojce telefon nekoj sto ima da prasame dali ke ima ovoj mesec isplata
На 5ти имаше исплата за 3то, ама не зедоа сите. Јас 4та година земам, досега не сум имала прекин ниту еднаш. И годинава кун 10ти обновив но не зедов овој месец. Се јавив во министерство на 02 / 3 106 212 , од таму ме известија дека морало прво да ми стаса решение. Минатите пати решението по месеци ми стасуваше а исплатата си течеше. Прашав во центарот во мојот град, ми кажаа дека до нив е и како што ги обработуваат така ќе течела исплатата. Најкасно до апил ќе има исплата за сите. @Isidor
Сега се зема надомест за месец јануари, што значи дека нема врска со продолжувањето на документите и дали ти се обработени или не. За месец февруари ке се земе на 10-ти март.
А зошто тогаш некои не зедоа, вклучувајќи ме и мене, и на контакт бројот кога прашав ми рекоа прво решение да сум имала, а во Охрид вработената ми рече не ми било обработено барањето па до април најкасно ќе сум земела?
Ама решението лани ми дојде дома во септември. А исплатата си течеше. Мене ми е -да не немаат пари за исплата ?!
И мене исто си ми течеше ислата без прекин а решението доаѓаше покасно. Секогаш низ групите читав жени се жалеа дека им касни исплата со месеци вака после обнова,а мене не. Еве сега прв пат.
Мене не ми се обновени, т.е. немам поднесено документи сеуште, чекам гужвите да поминат. Обновата е до 28.02, а обработката на примените документи уште долго после тој датум.
Па дали ќе помине не се знае. Ставот на ДУИ беше дека нема да го подржат законот, а Царовска се истрча пред медиумите. Затоа настана забуна кај народот. Прво изгласај па после отварај уста.
Moze vo grupi da pustaat i od ponedelnik pak kako edna godina taka napravija ili pak ke ostane za mart ?..