Dali nekoj moze da mi kaze kade da gi najdam da gi ispecatam baranjata za 3to dete. I osven za majkata deka ne i e odzemeno roditelsko pravo i potvrda od valconote sto uste treba? Vi blagodaram
Тре Треба предмет да земеш и после тоа да го пополниш. Во самиот предмет има неколку листови од.За родителско право земаш потврда од суд се уплаќа со картичка 320 ден во суд и чекаш да ти ја дадат. Предметот кај нас се продава по фотокопирнициве или се симнува од сајтот на мин за труд и социјална политика
Koj znae da mi kaze do koga treba da se prat dokumentite za treto dete,zosto jas uste ne sum gi naprael bidejki cekam da zemam i podverda od skolo,ili ne treba podverda?!koj znae da mi kaze kakvi dokumenti trebat?fala mnogu!
Потребни документи за обнова и продолжување на родителски додаток за трето дете. 1.Предмет кој се набавува по фотокопирнициве, или се симнува од сајтот на мин за труд и социјална политика во самиот предмет има неколку страници кои треба да се пополнат со податоци за мајката децата и таткото. 2.Потврда од суд дека не ти е одземено родителското право. 3. Потврда/ди за децата кои одат во училиште. Иако досега не бараа потврди од школо при обнова на документи. И сите се носат во подрачната единица на министерството за труд и социјална политика.
Za obnova na dokumenti za treto dete dali treba dokument da se zeme za vakcinite ili kniska samo kopje da se naprae
I vo sud treba da zemes nekoj dokument i da platis vo banka ili direkt vo banka mozebi znat sto treba de se plati?
Доколку детето во меѓувреме примило вакцина треба да го земеш вакциналниот картон што се наоѓа во досието во социјално и да одиш да ти удрат печат во центарот за имунизација. И пак го враќаш назад во социјално , а ако нема примарно вакцина нема потреба од тоа..
Jas kolku sto znam potvrda od vakcinata se zema ili od sovetuvaliste ili (ako deteto tie skolsko, odi vo uciliste) ke odis vo skolska ambulanta za potvrdata da ti ja dat.