Потврда за вакциналне статус се вади со задравствената книшка на детето. Се оди во Поликлиника Ѓорче (порано беше бо Букурешт, но сега е адаптирано таму за ковид вакцини), и за 10 мин добиваш потврда за примени вакцини.
Со години наназад за трето дете исплата дури во април. Сега се обновуваат документи, па додека се усвои Буџетот (во кој што спаѓаат и ваквите социјални примања)...за исплата ќе се чека
Ako dokumentite se podnesat vo Januari isplatata imas vo Fevruari,ako zakasnis i obnovis dokumenti Mart e togas ke imas isplata vo April..godini nanazad e taka.
Да. Ако си од Скопје, денес дознав дека и во поликлиниката карши Битпазар се издаваат, и таму има вакцинално одделение.
А замисли да треба да чека 5члено семејство од минимална плата и од нивната пострана плата од 8000 200 евра месечно не му стигаат само на бебето
Тоа да ама сепак треба да има некаква помош во државава за луѓето кој имаат 3 или повеќе деца, владава се повеќе и повеќе ги турка граѓаниве во сиромаштија...Барем еднократната помош да ја оставеле сакаат наталитет, а ги осиромашуваат граѓаните се повеќе.
Не не даваат Јас повеке од 3 месеци чекав решение ме одбија и жалба испратив и за тоа чекав 3 месеци за на крај пак да сум одбиена со конечна одлука
Dali zemavte site isplata za treto dete zosto jas uste ne? Dokumentite gi napraev site,dali znae nekoj zosto uste ne mi pustia?
Najdobro da si prasas vo centaro za socijalna rabota zosto nema isplata za tebe. Inace zedov za 3to sredstvo.