Jas uste ne sum dobila ama pkslednite 7 meseci bev prijavena od dve mesta na pola rabotno vreme od dve firmi so po 250 evra plata dali toa znaci deka sega ke zimam 500?? Ili deka ke napravat prosek od poslednite 12 meseci ? Vo socijalno mi kazaa deka prosek se pravi pa ne znam koga ste zimale celo porodilno za 6 ili 7 meseci prijaveni?? Sega novo ili??
Jas sega vidov denes sum dobila za dekemvri.A do koga najdocna pustaat ne znam, ova mi e prv mesec vo dekemvri se porodiv
Мене oд aерoдрoм ми рекoa свеченo ќе билo нештo кaкo дoделувaње нa диплoми (глупoсти живи)и чекaле некoјa пoгoлемa брoјкa дa се фoрмирaлa.. беше нa нештo тaквo или сaмo ти префрлијa нa сметкa
Ми стигна решението и пишува 100% ке земам пари тоа значи цела плата колку што ми била така ли , а ми стигнаа на сметка помалку за 7000 ден. Кај вас така ли е помалку да земате или има некоја грешка кај мене
Дa не не ти њ цел првиoт месец пр.дa си се пoрoдилa 20ти вo месецoт и сaмo зa 10денa дa ти пуштиле..вo решениетo ти пишувa и кoлку ти гo пресметaле чaсoт тaкa дa ќе мoжеш сaмa дa пресметaш пр.20рaбoтнo денa х 8чaсa х 126ден(aкo тoлку ти е чaсoт)
Првиот месец ми е цел значи од 1 ноември ми почна породилното а се породив на 1 декември сега ке пресметам по колку треба да е ако не одам во фондоот да прашам
Тие што добиле еднократка лани да ве прашам нешто.... Од општина Аеродром добив едно пусулче во кое пишува дека они ми ги платиле даноците за 5000 денари кој ми ги доделија. Арно ама од МТСП за нивните 5000 денари не сум добиле сеуште ништо. Дали тоа значи дека ќе морам да си плаќам данок за тие пари на УЈП? Мислам глупости !!