Denes mi se javija za utre vo 17h za reshenieto da sme go zemele...e sea koa posle toa ke pushtat pari neznam ti javija tebe
Ми јавија пред малку. Рекоа било кој може да појде Сега општината е кај капитол т.е. после капитол така, во тие простории?
Ќе ги прашам тие со кои се породивме во декември дали имаат земено нешто досега. Јас се породив на 21.12, а породилното ми е отворено од 11.12 и уште ништо ми немаат пуштено, ниту породилно, ниту еднократна помош. @BirMelek , @Kejtovska , @redmama , @VedaG10 ???
Zavisi koga od rabota odnesoa izvod od maticna kniga na rodeni vo fzom. Moite go odnesoa na 5 ti januari, a porodilno zedov na 26 ti.
З За еднократна ми стигнаа потврда и решение. Потврдата треба во банка да ја однесеш. Па после тоа ќе стигнат пари
Kikin ti stignaa li pari od ednokratna i.po kolku vreme? Jas potvrdata pred.3 nedeli ja odnesov, ama uste nisto nema.
мене пoврзувaњетo вo Тутунскa бaнкa ми гo прaвеa уште пoчетoк нa дек. И уште немa пaрички oд сoцијaлнoтo
Jas dobiv pari za dekemvri ne cela suma bidejki od 14 mi e porodilnoto.Za Januari uste ne.Ednokratna i taa ja cekam Ustvari celo vreme si cekame
Значи моиве во фирма ептен затаиле. Мене од 11ти ми е породилното и сеуште ништо немам земано. Значи колку се неодговорни, а 10 жени работат во сметководство, толку да не може на време да се средат тие работи, божем којзнае колку трудници не има.
jas zemav vo januari mi pustija na 24 za noemvri i dek, proveri si vo firma obicno e 10 dena po predavanjeto na dokumentite
Majki, kako mozam da proveram porodilno za koj mesec mi imat isplateno, zosto na izvodite od Banka ne pisuva nesto pokonkretno, samo deka e vnesena uplatata. Jas izlegov na porodilno od 3ti Dekemvri, i za prv pat paricen nadomestok mi stigna krajot na Janiari, no samo za eden mesec, a ne za Dekemvri i Januari zaedno, pa prasanjeto mi e, dali ovie pari koisto mi se isplateni se bile za Dekemvri mesec, a za Januari porodilnoto ke mi bide isplateno krajot od mesec Februari?