Ne podneseno, povrzano. Treba na domasna adresa da ti stigne pismo so socijalen broj, potoa se odi vo banka i ti ja povrzuvaat smetkata so istiot. Go napravi toa?
На мм на рака му дадоа одма едно ливче нареден ден. Го однесов јас лично во банка, така требало.Тоа уште ноември беше.
Женски, ве читам за исплата на еднократна парична помош од општини, дали станува збор за овие 5000ден што ги исплаќа социјални грижи или е нешто друго,зошто во повеќе постови прочитав исплата од општини? И последно дали треба да ги пријавиме во УЈП овие 5000ден од социјални грижи како дополнителен приход?
Ааа така ли,несум знаела дека даваат во некои општини.Еве јас сум од Струмица, но несум слушнала да дава нашата општина.
Јас минатиот месец земав околу 18/19ти а овој на 10ти. Врска немам која група сум, ама се мислам пошо денес е недела утре попладне да провериш или па вторник најкасно.
Епа и јас минатиот месец земав 18 -ти за пола ноември и декември.. Што значи со втората уплата ќе знам која група сум, штом сега на тебе ти пуштиле на 10-ти... Ти најверојатно си во прва група, сега секој месец одприлика тој период ќе имаш парички
Епа ме чуди тоа. Еднаш ко у втора еднаш ко у прва. а сигурно ќе знам третиот месец ( се надевам рано ќе ме израдуваат) А ако било кај тебе исто ко кај мене викенд знаеш не пуштаат, а ако се водат и по она правило"не понеделнички" вторник ќе е најкасно. Баш пиши кога ќе пуштат.
Јас да се пофалам после толку чекање ми пуштија породилно во петокот за декември и јануари. Што убаво ми дојдоа паричките, да не ви кажувам си знаете