Можеби не е за тука прашањето но дали на некоја и се префрлени пари за месец февруари за боледување? Минатиот месец ми префрлија на 16, а овај сеуште нема.
Jas minatiot mesec zemav na 21 sega uste nemam, neznam vo koja grupa sum, vie koga zemavte minatiot? So zdravje da si gi trosite
Минатиот месец земав на 23 ти Другарка што беше во трета група зема исто со мене минатиот месец, сега јас имам таа нема... не ги разбирам групиве.....
Епа јас моментално две недели користам одмор после уште две боледување. Ке одам кај матичната ке ми смисли дијагноза специјалист имам во самата амбуланта што таа ке ми ја заврши таа работа... Одмор ти е почиста работа немаш никакво замарање.
Mami cisto informativno da vi kazam na tie kako mene firmata ako ne pusta plata redovno nema da zeme trudnicko, se javiv vo socijalno i mi kazaa, kaj mene vo firma nemat pusteno dva meseci plata i jas ke si sedam bez pari se dodeka ne pustat, znaci strasno se nerviram so zakonive, zosto mora da bide povrzano so firmata, zarem firmata ako ne pusti i ponatamu jas ke sedam doma bez pari,pa zasto sum odela na rabota togas, gluposti Sega barav na net i procitav deka od 2015god ima izmeni vo zakonot so toa sto nezavisno dali firmata pusta redovno plata fondot ke bide toj sto redovno ke go pusta trudnickoto, neznam dali vazi uste ovoj zakon ili ne, se mislam dali da odam licno vo socijalno za da vidam sto i kako e bidejki firmata tesko deka ke se sredi i ke pusta plata a mene pari mi trebaat
Ме интересира за паричен надоместок, но за еднократна парична помош за новороденче која следува од општините околу 4-5 000 денари е. Дали има земено некоја? Се зема преку центарот за социјална работа. И матичната ми спомна за некои торби со некои ствари за новороденче давале. Дали имате земено и која е процедурата за овие две работи? Не видов посебна тема баш за оваа еднократна парична помош и за торбите со опрема.
Зависи од кај град си или општина за К. Вода и Аеродром не даваат торби со работи внатре туку пари 6000 ден и патичиња.
Centar za socijalna i opstina se dve razlicni raboti. Jas sum vo aerodrom i zemav i od.dvete po 5000mkd