Нема да ги гонат. Надоместок ти следува ако добиеш отказ, не е битна причината, а не ако ти дадеш отказ или спогодбено раскинете договор. Распрашај се во социјално.
Ако добие отказ, нема право на ништо. Обично фирмите за да им направат услуга, на вработените им даваат решение и документација за технолошки вишок.
Значи погрешно ме информирале. Знам една што земаше така, ми рече дека добила отказ, не спомна ништо за технолошки вишок. Нема штета ако си прашаат во социјално.
Па баш како технолошки вишок им испаднав јас сега. Немало доволно работа, ако требало ќе ме барале. Треба нешто да побарам од фирмата јас?
@Annath тоа што го објасни со износи по месеци во зависност од стаж е дефинитивно технолошки вишок. @Верче4 Нека ти спремат документација за технолошки вишок. Незнам колку години стаж имаш, ама колку-толку парите дур си под завод ќе ти се најдат.
Па да, и јас затоа, на 8ми март пуштија велам денес сигурно ќе има. Се наострив за шопинг, излеговме со мм, проверувам сметка - НУЛА.
Majki jas zedov porodilno na 30 mart za februar e sega me interesira dali sekogas ne ista data ke zemam ili nema vrska?
Првиот пат земав на 28ми, па на 10ти, па на 15ти... По мене ако се ориентираш нема врска датата. Сега тек ќе видиме. Јас мислам дека сум втора група.
Да прашам. Откако ќе ги поддадете документите треба ли да стигне некакво решение, па потоа да почне исплатата?