И мене сега, во јануари матичниот гинеколог ми даде потврда за првородено дете..немав никаква мајчина книшка, ниту пак некаде ми побараа..
И јас во Март се породив и мм зема само потврда од мојот гинеколог,како и да е немав мајчина книшка. Ја дал потврдата и така поднел барање.
Мене овој месец ќе ми биде последна исплата од фонд. Дали ќе си почекам повеќе, или нема врска? Ко да ве читав понапред дека со последната каснеле. Од фирма ми е веќе префрлен делот за мај, уште делот од фонд остана.
Јас после породилно продолжив со боловање. Кога прашав зошто не ми пуштиле на почеток како секогаш ми рекоа не знаеле што ќе правам после породилното, па после касно однесени док за боловањето (дуро на 10ти). Абе смешки
Мами кажете ми после колку време од поднесувањето за прво дете во социјално ви стигна писмо на домашна адреса ?
Како се опциите сега после породилното во насока поминување дополнително време со детето дома. Какви искуства имате? Боледувања, неплатено? Може не е прашањево за оваа тема...
Парите ми стигнаа за некои месец ипол до два и писмото отпосле стигна. Има некои не им е сеуште стигнато...
На мужево мое кога поднесувал му рекле да чекаме на домашна адреса да стигне прво писмото тоа беше во Март па викам да не не разбрал убаво со како, во секој случај долго чекам нешто ме заборавиле
Во Стопанска сум. Си земав токен, бесплатен е и сметки плаќам и се. Со мало бебе по банки не можам. Најчиста работа.
Ако си на тутунска можеш преку нлб клик да направиш регистрација на нов корисник, ќе имаш корисничко име и лозинка и така ќе си проверуваш.