Zdravo. Sakam da prasam dokolku znae nekoj da mi kaze dali ke zemam porodilno za maj mesec, porodilnoto mi e otovreno na 9ti maj. I plata zedov za denovite od 1vi do 9ti maj. E sega dali za ostanatite denovi ke zemam porodilno sega so ovie isplati vo Juni ili pak vo Juli da ocekuvam prva isplata za pordilno? Pozdrav feminki
Ќе земеш и за останатите денови од мај. Овој месец не верувам, уште е рано, веројатно во јули ќе ти пуштат и за мај и за јуни заедно.
Откако го отворив породилното, првата исплата ми беше после 2 месеци, и тоа вкупно и за првиот и за вториот месец.
Мене не ми доцнеше иако само за помалку од 10 дена имав да земам. На 17ти мислам прв пат ми пуштија за тие неколку денови.
Znaci odkako bese prijavena vo fondot zede primer (vo juni za maj) so trebase delot ne cekase da pomini mesecot pa da zemis za 2ta meseci toptan
Znaci odkako bese prijavena vo fondot zede primer (vo juni za maj) so trebase delot ne cekase da pomini mesecot pa da zemis za 2ta meseci toptan E super ko taka bas ke vidam dali ke ima =D
I jas nemam dali deka prv pat treba da zemam, se javiv vo fondot mi vikat nema vneseno nisto za tebe. Od knigovodstvo imat pusteno se, posto mnogu se principelni vo firmata I na 1vi plata davaat obavezno. I to me prasa koga zemase plata koja data. Samo resenie izgleda nema I me nema vo fondot zavedeno zatoa ili,nz sto mozi da e.
@Аша и јас прв пат би требало да земам сега. Породилно отворив на 01.05..од фондот ми рекоа во процедура било. Плата кај мене исто пуштаат или на 01 во месецот или пред време што се вели на 30/31..од искуство од познати тоа процедура би требало да значи 10-14дена..јас очекувам искрено после 22-23ти. А кога си породена? На ден на породилно или подоцна? Јас го отворив неколку дена порано.. И не мора да то стигне решение па да добиеш пари.. За првото решението ми стигна после 2уплати од фондот
Додека не се породиш, т. е. Додека не однесеш озвод од матична книга на родените за бебето, нема дс ти процесираат. Мене документите од работа ми ги доставиле во фонд откако им однесов извод. Со лесно да ти е
E mozebi taka e ama od firmata pak mi rekoja se e odneseno od knigovodstvo ama namesto do mart ke zemam do februari. Deka porano odenseno od Maj
И мене се ми беше доставено порано.. Јас дури користев боледување од матична 15дена,па од комисија 30,и одма отворив породилно. Дај боже да грешам мила, ама сигурно ќе почекаат во фондот пред да ти отворст предмет да доставиш извод.