I jas sum na stopanska ama nema ni kaj mene sega proveriv So zdravje da si gi trosis parite, tebe ti e treto dete a nie cekame trudnicko moze ne pustaat vo isto vreme, koj da gi znae
Нема врска во која банка сме... Битно е како ќе не вметнат во групите за исплати од фондот... А ретко дс се совпадне надомест по основ породилно со надомест по основ трето дете.
Планираат ли да пуштат некогаш за Август пари пишав ама никој не враќа. Го претераа Октомври ќе дојде веќе.
После колку дена ви стигна решението за породило од кога ги поднесовте документите во фондот? И дали некоја од вас имала прво исплата па потоа да и стигне решението на домашна адреса?
Може да имаш исплата и пред решението да ти стигне,а обично решението треба да ти стигне во рок од две недели од поднесувањето ( барем кај мене така стигна)
Мене се уште ништо ми нема стигнато, а имав веќе прва исплата после десетина дена од кога ги поднеле документите ми исплатија.
Со здравје да си ги трошиш и да ти се живи и здрави дечињата. Ќе проверам сега би требало да има од Стопанска е после 16:30.
Nema nitu kaj mene isto vo stopanska banka. Prativ email na FZO mi vratija deka deneska i utre ke se realizirale isplatite, pa ke vidime