Жени што работите во приватниот сектор, ни следува ли на нас што сме на породилно К-15? Ако не е за тука прашањето извинете.
Zdravo da prasam za porodilnoto i sekako za parite haha na porodilno ostanav i e otvoreno na 10 juli a den denes nemam nitu denar stignato i bev vo socijalno isto za ednokratnata pomos za prvo dete i od tamu nema nisto,da mi posocite kade da se obratam telefon podracna sluzba na fzom ili?isto taka nemam stignato do sega nikakvo resenie eve na 10ti noemvri pravam celi 4 meseci od otvaranje na porodilno i se uste nisto sovet?
Штом досега немаш земено има некаков проблем. Прашај на работа дали ти поднеле документи, да не случајно требало да ти корегираат плата, а се случувало и да изгубат документи ако се поднесени диррктно таму. Инаку сега веќе фирмите електронски поднесуваат па тоа не може да се случи. Број одФзом види на веб кај нив или наврати.се наназад во темава пишуваа други, ќе најдеш има и мејл. Со лесно и реагирај си побрзо...
Малце без врска ми е прашањево, знам, ама морам да прашам. Сега кога се зголеми минималната плата, дали ќе го зголемат и породилното за нас кои веќе сме на породилно, а земаме минимално?