Mene vajda slednata nedela, obicno okolu 20-ti mi pustaat, pa ke vidime ovoj mesec.. edvaj gi cekam da kupam nekoj sitnici novogodisni..
Женски ми каснеше извод од бебе и дури внесам на работа поминаа 2 недели, породилното ми е отворено од 22.11.2017 па ако знаете кажете ми како и кога да очекувам пари, дали има шанси пред нова година или не? А за декември кога? Поврзано ли е со земањето плата си оглед дека секој месец зимаме од 1-5 во месецот, никогаш покасно.
Па да можеш да очекуваш дека јас бев ист случај ко тебе, нема врска со земањето плата туку работата е во која група ќе те стават за исплата, и јас земам плата од работа од 1 до 5, но сега дека фондот не исплаќа бидејќи сме на поридилно кај мене е секогаш различно но пред 10ти никогаш не сум земала а и еве уште неам земено за ноември а утре сме веќе 14ти
Јас уште последното боледување го чекам. Се сеќавам и кај вас каснеше. Дадов документи за породилно, па ваљда ќе биде и ова.
тогаш баш имаше смена на директор , баш одеше мм во фондот и чекаа и они. каснеа и клексани. ама потоа оп за 2 недели и клексани/боледување/ породилно.
Нема ни кај мене уште, јас минатиот месец земав на крај дури незнам зашто толку касно пуштаат за некој