Sram da im e ko bozem ne ni trebaat nas pari,abe opsto za site sto se na pprodilno treba megu prvite na site da im pustaat a ne na penzionerine
Ако земиш породилно 45 дена пред термин земап ли некаков надосместок од фондот како веќе да почнува исплатата на породилното или пак ти исплаќаат од работа ичи пак остануваш брз пари тој период никој ништо не плаќа?
Јас земав десет дена откако доставив документи. Пребрзо. На почеток на септември земав за август(а се породив во август). Не знам зошто мислам дека гледаат на тоа каде работиш и имаат приоритет некои фирми...еве ме секој месец земам редовно на почеток на месец, а во групава забележувам многу што чекаат долго... не знам на кој начин вршат исплата ама сите од моја фирма во најбрз рок земале породилно, затоа мислам земаат предвид
Не тукукако им дојде така си ги ставаат луѓето во групи,и си пикаат своои башка за да земат меѓу првите, ако е затоа кај мене на работа земаат плата најкасно до 5ти мислам дека не игра улога тоа туку работава е да не речам игра на среќа во која група на исплата ќе припаднеш
Значи еден период без пари, а од фирмата каде што работам нема да има никаква исплата? пример терминот ми е на 22ри Март а јас сакам да си одам од 1ви Фервурари, најверојатно ќе исплатат плата во Февруари што е за Јануари така да не би требало да останам без пари
Ќе си земеш за јануару норнално од фирма и после ќе чекаш да се породиш, да однесеш извод и дури после исплата
Jas nemam zemeno uste, denivive ocekivam, pa ke vidime.. Epa ti si gi potrosi veruvam, nie ke imame doprva za trosenje pari..