Јас денес се јавив, прашав за мене и ми кажаа сите ги исплатиле дури со јануарска исплата почнале.. Инаку имало проблем кај мене, сите документи ги средив, ама барањето со трансакциска не сум поднела.. па средив, Фала ви што ме предупредивтее
Мајки, доаѓа период за пријава на годишна даночна пријава во УЈП. Знае ли некој дали пријавуваме сега надомест кај плата и дали потврди треба да бараме од работа или од Фонд? Исто и дали пријавуваме еднократна парична помош од општина и социјално?
Се јавив во фонд, да прашам дали тие потврди треба сами да си ги земеме, дали ќе ги праќаат на работа или сл. и појма немаа, ми рекоа прашај те во УЈП. Се јавив во УЈП викаат фондот треба да ви даде потврда.... Ужас!!!
Во секој случај, фзом ја дава потврдата. Колку што знам, ретко на кого му стига дома потврдата. Инаку (треба да) праќаат. За најсигурно, може да ти дадат таму.
Зема ли нешто од општина или социјално. Јас ништо. Неможам да се инфмирам дали нешто ми следува.од општина центар сум и имам второ дете старо три месеца.ако знаете нешто споделете ве молам ова ми е единствен начин да се информирам
Ако мислиш на паричен надомест јас добив од општина Кисела Вода, а од социјално чекам да ми префрлат пари. Сепак за второ дете мислам дека од социјално не ти следува ништо, а од општина би требало да добиеш ако си поднела барање. @Bojana 123 најдобро јави се во понеделник во општина и во центар за социјална работа на град Скопје, ќе ти кажат најсигурно.