Zdravo zenski... se porodiv na 30-ti april a boleduvanjeto go otvoriv na 22 mart... minatiot mesec podnesov dokumentacija kaj firmata i se uste ne e pocnato da mi pristiga boleduvanje... vas od koga pocna da vi pristignuva boleduvanjeto?
Ги поднеле ли документите? Мислам имаше некој рок за тоа. Кога обично земате плата ? Треба прво да е исплатена платата, за да ти пуштат породилно. Под услов да е се во ред со документите. Можеш да пишеш маил на инфо@... ќе го видиш на страната на фзом, и пиши им име и ембг, прашај дали е се во ред и кога да чекаш исплата.
Plata zemav posle za mart za do 22 mart znaci ne bese cela plata posto ne rabotev cel mesec.... minatiot mesec mu gi dadov dokumentite sto mi rekoja vo fondot na gazdata ama uste nemam dobieno pari na smetka.... mozebi od naredniot mesec ce pocnam posto pokasno od 15-ti mu gi dadov dokumentite i ne se stignati da gi odnesat za ovoj mesec pa tek od drugiot se nedevam ce pocni da mi stiga porodilnoto
Здраво да прашам, парите од породилно ги праќаат од министерство за финансии? Пошто чекам пари и од општина оние 5000 што ги даваат еднократно, а толку имав на изводот од банка, ама од мин за финансии.