i jas nemam za noemvri samo se prasuvam dali kje ima pred nova godina zasto posle kje kasnat zaradi praznicite
Незнам што е работава, и кај мене уште нема ништо пријателка од фзо ми рече мн касно од работа ги пуштале платите... они уствари чекаат да пуштат плаи од фирма па да исплатат на оние што се на боледдувае. Кај мене од фирма пуштија на 15ти.. 3 дена пресметки да се направат, и уште 3 изгледа да ги пуштат од трезор........ прашајте во фирмата кај што сте вработени дали пуштиле плати. Ако пуштиле на 15ти ќе си почекаме изгледа
Кај мене во фирма пуштиле плата на 2 Декември за Ноември а јас завчера земав социјално, како им дојде така пустаат мојве секој месец исто на 2 плата, а јас социјално секој месец различно земам Ај помина уште месец се вракам на работа.
Јас работам во државна фирма и земаме плата секој месец15-16 а породилното секој месец ми касни 10-12 декември за октомври.Што е многу многу е.Туку од понеделник здравје си тргнувам на работа па ќе си чекам секој месец сигурна плата ќе се куртулам од породилново.
Мами немаше таква тема па затоа тука нели следуваат пари за првородено дете,од Општина и од Социјално,од социјално ми стигнаа денес по 3 месеци, знаете ли од општина по колку време ги даваат парите???сеуште никакво известување не сум добила поздрав
Јас сум од Кисела вода синко е роден на почеток од јуни земавме на крај од јули од општина а поднесовме на крај од јуни.