Релативно е...зависи од ажурноста на социјално и на твојата фирма кога ќе ги однесит...треба и писмо да ти стигни од социјално....јас на пример бев на породилно од 1 мај се породив на 27 мај, документите ги однесоа пред време за да фатам ред и после пороѓај само изводот го однесоа..и добив исплата за мај на крај на јуни...
Dali ima nekoj sto ceka seusta isplata za Avgust,kaj mene mnogu kasnat dali deka posledno mi e za zemanje
И јас сеуште немам земено последна исплата од породилно.Обично до 12 ми беа пуштени парите а сега сеуште нема исплата.
Ни јас немам земено, а не ми е последна исплата, претпоследна е, но тоа не треба да е од влијание. Инаку и минатиот месец ме задоцнија, но овој ептен.
Ми стаса денес прво породилно за Август. Од први ми беше отворено. Баш се изненадив колку брзо. Не очекував.
Јас уште чекам, ама кај мене од фирма имаа направено грешка и од фондот чекале да се исправи за да ми ја пуштат последната исплата. Среќа минатата недела им пишав во фондот зошто уште нема исплата па така дознав за проблемот и реагирав во фирмата. Денес демек средиле од фирма па ќе пишам пак до фондот да видам дали е ок сега и кога ќе ми исплатат. Јави се или пиши им да не има некој проблем и кај тебе.
Devojki, vo izvodot na bebco go zgreshile imeto na soprugot. Dali imal nekoj takva situacija i dali znae za kolku vreme se koregira izvodot. Prenervozna sum, kako mozat da zgreshat znachi nekompetentnive lica. Pri licni karti i maticni broevi i sve.