Дали кај некој се исплатени средствата за септември? Обично ги префрлуваа точно на 12ти ама еве уште ги нема...
Јас уште немам земено за септември. За јули и август на први октомври дури ми исплатија, многу некако ми каснеа... Игра улога во која банка земаш ? Јас земам преку комерцијална.
Mene od rabota mi pustija pari vcera ama eden del treba i od fondot da mi pustat posto do 22.09 bev na porodilno ama Uste nema nisto od kaj fondot
Jas od 20 mart sum na boleduvanje, porodilnoto go otvoriv na 09.10, sto znaci povekje od 6 meseci sum na boleduvanje... Kako ke se racuna... A prethodno pred 20 mart imam 1, 6 meseci neprekinat staz... A koga se ostanuva na patoloska, se se zema 70 posto od plata, no prosekot za porodilno se vadi pred odenje na boleduvanje ili zaedno so boleduvanjata, bidejki dodeka si na bokeduvanje patolosko firmata ne isplakja plata....
@Dusica24mkd Просекот си се вади од платата која си ја имала во фирма, без боледувањето. Јас на патолошка бев од септември, земав 70% плата, се породив март, сега земам 100% плата, патолошката немаше никакво влијание врз пресметката.