Ако се однесени во фзо, зависи од нив. Јас поднесов на средина на Август, прва исплата имав крај на септември.
2 пораки пишав џабе.. за греота сум хахха не ми одговараат.. дајте бројче кај да се обратам почнавме заштедите да си ги трошиме ја претераа веќе
Чупиња сега гледам ми имат пуштено плата за октомври. А јас на 1 октомври го отворив породилното...грешка е некоја така??
Може добра воља на сопственикот на фирмат кај што работиш, си рекол да ја почастам нека купи нешто за бебето Се зезам
Документите за породилно кога ги имавте поднесено во фондот? Моето боледување е отворено од 01.10, ама документите не ми ги примија во фондот ми рекоа откако фирмата ќе поминела плата за Октомври тогаш да ги однесам. Прашувам зошто вработената во фондот е нововработени, па да не го поминам рокот.
Претходниот месец породилното ми беше таман, сабајле гледам прилив 5000, потпишано како социјална помош? Зошто толку овој месец? Вие имате исплати?
Девојки што мислите дали е исправно да се пријавам сама и да си плаќам придонеси за да зимам трудничко?
Ili nekoja firma neka te prijavi a ti davaj i pridonesi, potrebno tibe minimum 6 meseci da bides prijavena za da zemas porodilno