Добρоооо овие мислат да ни пуштат паρи за Ноемвρи???или потешκо κаκо тρгнало во Февρуаρи ќе земеме ccccc
Кај мене нема ништо уште можи дека сум на стопанска ќе проверам покасно, се надевам дека овие дена ќе има зошто ова не се трпи веќе нивното
Може пишува негде низ темата, ја да прашам за поново искуство. Породилното ми е отворено на средина од ноември а се породив средина декември. Треба да чекам да помине цел месец како јануари, и во февруари да префрлат топтан или се случува и за месец ипол како што е случај кај мене пола ноември и декември,да уплатат некад?
Кај мене лично никогаш не префрлија за сите месеци наеднаш туку постепено.Прво зедов за 17 дена за август ,па за цел месец септеври,па за октомври.Со тоа што за ноември тек вчера зедов ,каснат.
Значи дека документите ти се однесено во Фондот заедно со пресметките за плата на цела фирма, на крај на декември (или кога обично ги носат). По мене би требало месецов да земеш барем за ноември. И кај мене исто постепено пуштаа (не како првиот пат кога бев на породилно наеднаш за три месеци ми пуштија после 4 месеци). Ако не ти пуштат овој месец, тогаш во февруари два пати Инаку нема врска во која банка ви е сметката, саат време е разликата која може да се јави при легнување на парите.
I kaj mene pustija postepeno pari, ne odednas. Mnogu e vazno dali na vreme ti se odneseni dokymentite vo fzo i koga tvojata firma isplaka plata.
Плата во ист месец, воопшто не доцнат. Документите се однесени веднаш по 1 недела. Ок фала женски ќе се пофалам за парите кога ќе стигнат