Девојки некоја што земала до 12ти секој месец,а месецов уште нема,или единствена сум. На маил не враќаат.
Кога имам потреба од јавување, ја користам оваа страна: http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=054372BB6AEC7749B113D4DF1230D274 Се надевам ќе ви помогне.
Јас секој месец земав на 12ти, но овој месец каснат. Пишав на нивни меил не добив одговор, и пишав на овој меил тука го најдов ми одговори за 30мин дека до петок ќе има исплата.
Јас зимав секој месец околу 7ми-8ми, овој месец сеушге немам земено, претпоставувам дека ми е последен месец и затоа касни, така имам прочитано тука на форумот ( што е апсурдно, но Мк и се е можно...)
Zdravo neznam dali za tuka mi e prasanjeto ama nemozev takva strana da najdam mene mi zavrsi porodilnoto i se vrativ na rabota malata 10meseci ,jas kako sto znam dodeka deteto da napravi godina sleduva eden saat skarteno ?a mene denes direkotrkata mi vika nema vise takvo nesto promenet e zakonot dali nekoj znaes za ovaa?
Zdravo. Mene mi e prv pat da primam paricen nadomestok-porodilno. Porodilnoto mi e otvoreno od 1vi noemvri. E sega koga da ocekuvam isplata? Veke e kraj na mesec dekemvri ama vo januari ako pustat ke treba da dobijam za mesec noemvri?