Мене ми беше отворено на 1ви октомври (документи однесов на 16 октомври) , прва исплата имав на 30ти ноември, втора на 20ти декември.
Кај мене уште нема месецов Проклетија народ сме значи баш пред нг да се стискаш да му ја мислиш за пакетче е до тоа дереџе дојде работава. Катастрофа Ми иде да ја зашибам главава во некој ѕид...
@monik55 да дополнам, однеси им и книшка, ако преку тебе го пријавуваш Него, ќе не израдуваат ли побрзо годинава? Ептен шворц сум :/ Дали исплатата има врска со тоа кога ја пуштаат платата од фирма? Зошто кај мене ја пуштија пред нг
Породилното го отворив 11декември, и на 11 однесов боловањето од мат гениколог, бебето се роди 19 декември и изводот ни беше готов на 28 декември и на истиот ден доставен на работа. Како оди сега со породилното треба да ми стигни дома нешто решение или дирекно да очекувам исплата и кога да очекувам отприлика.
исплатата зависи колку побргу ги однесеш работите во фонд -отпусно писмо, извод, трансакциска.. ако е се во ред, прва исплата е после две недели, но ништо чудно и почеток на февруари да земеш. зависи колку се ажурни
Rano e mislam za isplata od 10 nataka Jas ke si se.iznacekam sega za isplata ovaa mi e posledna mi rekoa malku poveke se cekalo
Majki dali vazi toa sto bese najavenonza vtoro dete 20.000mkd i kakvi dokumenti se potrebni ako zemala nekoj neka kaze?
Документите извод и боледување ги однесив на работа кај благајничката, ништо не ми рекоја да носам во фондот, веројатно од работа ги носат или незнам како оди ????
Од кога ги доставивте документите на работното место, после колку време добивте решение? треба прво да се добие решение така, па после да чекаме исплата?
Зависи од ажурноста на службите. Мене за 2 недели ми стигна решение. А исплата после недела дена од решението добив.
Мене ме исплатија после месец ипол а решение добив после 2ипол месеци Не е битно кога ги доставаш до работно место, битно е кога од работа ги доставуваат до фонд
здраво,вака се породив на 02.06 и тогаш го отворив породилното но на решението што ми стигна пишува од 02.06.2018 фо 26.02.2019 што значи на 27 треба да почнам?а зошто не на 2 март?и дали во март ќе земам породилно,би требало за февруари да земам во март така?ај кажете ако некоја знае што е како е...поздрав