Породилното трае 270 денови вкупно, не рачунај месеци. Фондон си прави пресметка. За февруари ќе земеш во март породилно. Имаш право после кога завршува породилното да земеш 3 месеци НЕплатен одмор
ако не се лажам 270денови е породилно, па пресметај дали ти е точно. Не е 9месеци од датум до датум. мене ми е од 1ви јули до 27ми март
Да пресметав и точно идат 270 денови,незнаев дека се сметале денови сега ми е јасно ви благодарам позз
Се породив на 25.11, а документите за породилно ми ги поднесоа почетокот на јануари. Кога отприлика да очекувам исплата? И дали и за тие 5 дена од ноември ми следува исплата?
Незнам ама обично кога пушта фондон во недела дена све пуштст и породилно и трето дете и додатоци итн
Кај мене уште нема ништо. Породилното ми е отворено од 1ви ноември. Никакво решение не ми е стигнато дома.
Во октомври земав на 10, ноември на 10, декември на 12, еве денес уште нема значи секој месец ќе ми го продужуваат ко што ми личи. Во понеделник е 14-ти.
Јас го чекам последното породилно. Во врска со датумите... Некогаш земав на 7 , па на 26, па на 12 , па на 28 . Никогаш на иста дата.
За 5 дена на 30.10 поднесов на 5.11 ми пуштија, а решението дека ми одобриле ми стигна на домашна адреса на 6.11 со датум одобрено на 2.11