Zenski da ve prasam dali znaete dali ako zemes nega na dete-posle 9 meseci od porodilnoto ja zemas pak platata 100% ili zemas 70%?? Za 1 mesec po;nuvam na rab i sakam da zemam nega na dete barem uste 1-2 meseci da pomine zimava, ama ne sum sigurna za parite kolku isplacaat. Gazdive mi rekoa nema problem sedi uste 2 meseci no ako isplacaat 70% kako sto mi rekoa nekoi ne mi se isplaca. AJ koj znae neka pise da si znam, mi se blizi vremeto
Ама фирмата покрива определен период, после комисии на секои две недели...не знам точно ама не е како порано.
Јас пак мислам дека можеш да земеш до 3 месеци ама тоа е неплатено. Не сум сигурна, најубаво распрашај се убаво со газдите
Nega na dete do 3 god od prv den se isplakja 100%. Arno ama problemot e sto fzo malku si ja ima smeneto formulata na presmetka vo nivna korist pa za tebe na kraj nema da ispadne 100%. A maticna ke ti dade samo do 15 dena, posle toa ke moras da se maltretiras so deteto non stop po komisii, imaj go toa vo predvid koga ke se resis na takov cekor...pozdrav
Dokumentite se podneseni i se e vo red so niv. Duri i od fondot mi odgovorija deka slucajot e resen, ama pari nikako da mi isplatat.
Ako ti rekle deka e resen, mada ne znam sto ima da se resava se proveruvaat dokymentite i presmetki od plata na firmata, i ako sega tek te vnesat vo sistem za isplata, ako ne zemes do petok moze ke cekas drugiot mesec. Od moe iskustvo so nasata trula administracija moras da dosagjas za da dobies nesto sto zakonski ti pripagja, a ne ti go dava od djeb nekoj si tamu...zalno ama vistinito...
Јас се породив во октомври и само за тој месец земав уште во ноември...Се израдував дека брзо ќе ги исплаќаат, ама еве сеуште нема за ноември а веќе февруари ќе дојде, срамота! Они да не земат плата три месеци, па да видат како е!!!
Провери да не ти префрлиле пари на друга сметка. На сестра ми така и направија. Парите и ги префрлаа на неактивна сметка во друга банка Не знам само од каде и ја ископаа сметката. Со ова нашиве административци се може да се случи.
Ne se na nikakva druga smetka ednostavno kasnat od neznam koja pricina. Pa posle apeliraat za treto dete, ne znam od so ke ziveat prvite dve dur cekame da pocnat so isplakanje porodilno za tretoto.
Znaci definitivno nema pravilo...jas se porodiv vo septemvri I vo drkemvri vo rok od tri nedeli mi isplatija tri plati,ni vrski ni nisto,duri moite od rabota utnaa nesto vo dokumentite pa predmetot bese cist tek vo oktomvri...rabotava kako ke ti se posreki