I kaj mene nema uste... Ne odgovaraat, zvonev nikoj ne se javyva, eve vekje pomina mesecov nz kaj da se reagira, stalno e vaka.
Zdravo. Ve molam za informacija dokolku ste prijaveni na minimalec no sekoj mesec imate bonusi, kako se odreduva sumata na porodilnoto? Blagodaram mamicki
Тоа што го зимаш на трансакциска како плата, ќе израчунаш просек за последните 12 месеци. Не е важно што си пријавена на минимална, ако бонусите ти се праќани заедно со платата. Јас сум сличен случај, благодарение на бонусите, ми се качува просекот и ќе зимам породилно повеќе од што ми е фиксната плата.
Blagodaram platata mi e 12000 bonusite 8000 mi legnuvaat kako nagrada po dogovor, kolku bi bilo isplata?
Ако од фирма ти ги пуштале 20.000 во едно, како една ставка, во последните 12 месеци и породилно ќе ти биде 20.000
Јас денес бев до ФЗОМ да прашам зошто сеуште немам исплата за 12 месец ми рекоа дека треба да си прашам во фирмата можеби имало проблем со часовите пошто небил цел месец
Сите зимате во ист ден исплата или плус минус некој ден ? Јас подадов документи околу 10 јануари немам ништо стигнато
Јас на трети подадов и уште ништо нема а веќе за два месеци треба да ми стигне. Додуша за пола декември и цел јануари.