Така и јас мислам, но еве ми фалат скоро 2.000 денари.. и испаѓа дека ми ги рачунале боледувањата, иако од искуство ми кажаа дека нема да биде така. Од фондот немам одг, па затоа реков некој со ваква ситуација да има. Да не знаете кој би можел ова да ми го разјасни, каде да се обратам
Ова сигурно така? Значи можеби сум пријавена на помалку од платата што реално ја зимам? И они од тоа вадат просек.. Интересно.. Ова претпоставувам од работа можат да ми го кажат Фала ти
Дада,секако дека може са ти кажат. Плата на картица стига на основ на колку си пријавена. Боледување исѕо се пресметува на основ на колку си пријавена. Решение не доби?
Добив решение и помалку е за 2000 денари исплатата, рачунајќи според платата што ја добивам на картица.. Затоа си реков да не го земале во предвид боледувањето, незз што би можело друго да биде ако платата од картица е согласно колку сум пријавена. Прашав една вработена од HR, не знаеше да ми објасни, велејќи дека просекот го прави фондот и дека треба со нив да зборам. Ќе пробам утре пак да добијам информација..
здраво би сакала да ве прашам поднесов за породилно на 06.02.20198 кога отприлика би имало исплата ? да не знаете ? Фала многу
Не бреее,мислев на која банка е зошто пишала околу 12часот а на стопанска пример легнуваат парите после 4 часот затоа прашав Јас сум на стопанска па требаше да чекам 4 да дојде па да знам али како и да е пак нема кај мене Не дека на една банка пуштаат на друга не,не ме свативте