Мене породилното ми го отвараат сега во понеделник на 13ти, 45 дена пред термин, мегутоа ме интересира дали е точно дека исплата следува тек откако ке се породиш и ке однесеш документи од бебето? Од сметководство така ми кажаа, и ми рекоа дека наводно биле редовни исплатите, после носењето на документи од бебето требало да ми стигне решение,мегутоа тоа стигало покасно. Има врска тоа решение со исплатите или исплата секако ке си следува од првиот месец? Зашто ми кажаа дека решението ми треба за од кога до кога ми трае точно породилното ,само за тоа. Цела сум збунка
На 25 април, ама тоа ми беше прва исплата за само 3 дена од март. Месецов очекувам порано да ми пуштат. Исплата ќе имаш дури откако ќе се породиш. Во документите за поднесување за породилно потребен е и извод од бебето. Ќе се породиш, ќе извадите извод, ќе поднесете документи и од прилика по 3-4 недели ќе ја имаш првата исплата.
Како што прочитав по групиве на фб, исплакале по групи. Има некој инфо за тоа дали е така? Ако да би требало наредна недела да пуштат за 2 група
Во групи исплаќаат. Групите зависат од фирмата ваша колку редовно и на кој датум од месецот пушта плата.
Izgleda i to so firmite ne igra uloga bidejki firmata vo koja rabotam redovno isplaka plata t.s na sekoj 1vi vo mesecot, a mene mi kasnat stalno so isplata od porodilno kuznaj po koj redosled isplakaat samo tie znaat
Извини, ке се вмешам да прашам нешто Мене документите ке ми ги поднесат од фирма, се надевам Значи треба извод да им се однеси на нив?