Kakvi vrski zeno sto treskas gluposti. Eve ja sum so tie so vrski i uste nemam zemeno za april. Site sto se okolu mene zemaa ja ne..samo da se zborelo
Zdravo, sakam da prasam nesto se nadevam ke mozete da mi odgovorite. Od 04.02.2019 sum na patoloska bremenost no ne mi plakaat nisto zatoa sto nemam 6 meseci raboten staz. Do 28 maj ke napravam 6 meseci, no me interesira dali posle toa ke pocnat da mi go plakaat boleduvanjeto i kako ke mi se presmeta kolku porodilno ke zemam vo mojot slucaj
Мислам ако сеуште те држат за пријавена може да ти следува .. породилно е 100% од плата .. а и да примаш породилно треба да имаш најмалку 6 месеци стаж во таа фирма.
Здраво мајки... Дали може некоја да ми сподели дали на работа и барале извод од новородени освен таа потврда за породилно отсуство која што ја издава мат гинеколог?
Како се врши исплатата на породилно отсуство? Некаде прочитав дека е во три групи?.Мене сеуште не ми е исплатено породилно отсуство за април месец. На породилно сум од 16.03.2019, а за март месец ми е исплаетно за половина месец.
Мене секој месец различно ми исплаќаат. Некогаш сум во првата група, некогаш на средина на месец, а имам исплата и на крај на месец
Ima li nekoj denes zemeno porodilno? Mene sekoj mesec mi stiga od 22 do 25. Ocekuvam do sreda da ima ama ete da si prasam da ne ima kaj nekogo pusteno denes.