После колку време од поднесување документи за исплата на породилно во фзо ви стигна решение дека е одобрено и прва исплата? Да знам кога да очекувам
Zdravo, sakam da prasam nesto se nadevam ke mi odgovorite 6 meseci od bremenosta bev na pataloska dali tie ke vlezat vo prosekot na 12 posledni plati za porodilno?
Здраво Дали имаат пуштено породилно? Јас сум на стопанска..имав секогаш на 24ти. Но, сега нема се уште ништо. Има некој некоја информација?
Јас земам во првата група на почеток на месец, ама не е секогаш на иста дата, има плус минус некој ден. Во текот на неделава би требало да добиеш. И на која банка си нема врска. Него поминаа 5 месеци, си земам исплати, а решение не добив. Има некој што ова му се случило? Да одам во фонд да барам да ми го дадат?
Еве 5 месеца земам пари редовно без решение. Јас сакам да го добијам за да си видам точно на која дата треба да се вратам на работа.
@TeddyGrey @maja8 не сум видела нешто такво. Имам фотокопии од сите документи во случај да сум дала оригинал некаде, од гинеколог имам само потврда за степен на бременост на која пишува дека сум имала уредно контролирана бременост. Можно е на работа да е даден тој извештај?Бидејки тоа мајка ми носеше, не знам што им дала...