а веднаш следниот месец или повеќе чекаше? Јас од 13 ти август сум на породилно да знам кога да чекам (а ме чешаше денес левата рака)
Ме чешаше мене 2 дена раката кога денес одам на банкомат имало парими се д Фати овој месец два пати пари да земам еднаш на 13ти еднаш на 26 ти. Добар размак
Дали знаете колку време им треба од поднесувањето на документите до првата исплата? Јас сум на породилно од 22.08, ама документите се поднесени дури по еден месец. Ќе треба да чекам разликата за август да ми ја исплатат заедно со септемвриската плата?
јас од 13.08 сум на породилно а документи околу 2-3 ти септември однесов искрено се надевав ама не очекував овој месец да ми пуштат.
Здраво мамички. Дали има некоја која после породилното не се вратила на работа, дали прават некој проблем од фондот или пак од работодавецот?
Ќе си кажеш навремено кај работодавецот дека даваш отказ. Испочитувај го отказниот рок што ти е по договорот. Додека си на породилно, не може да те одјави. Ќе те одјави на првиот ден кога ти е работен. Проблеми нема да има.
Не ми збори Како би си легнале слатко оф оф оф...меркам бундички,јакнички за малечкиве, нешто квалитетно така да, ајде нек не изненадат бееее..се за дечињата е, не е за нас Побогу
Исто...се само за него меркам и купувам. Навистина за мене освен за лична хигена не памтам да сум видела нешто да си купам...
Уште нема... Додуша убаво ми тргна месецов ми исплатија првпат за трето дете за 3ипол месеци наеднаш сеа и породилново
зедов јас плата на 13ти породилно на 23ти и второ дете на 4ти ама сега пак породилно треба да стаса амин,од твоја уста во божји уши.
Марчи со здравје да се трошат, посебно тие за второ дете....ееееех јас две оддеднаш родив и не ми признаваат дека имам второ дете
Исто,исто... и тоа ептен минимално нешто... иначе, треба да фрлам се од шминки, купени пред бременост, користени 2,3 пати максимум... и така... не ни планирам нови да купувам...