знам те читав тука некаде низ темиве за тој проблем. Не можам да се изначудам како за две деца да земеш само 5000 пошто толку давале па тие за 2 недели нема да ти стасаат за памперси марамчиња хигиена а каде е млекото пошто сигурно и дохрана треба.... Катастрофа сме како држава ама тоа е. јас пуста радознала вчера проверив немаше,на комерцијална сум. Сега следно околу 20ти ќе проверам оти да е до мене секој ден ќе одам Инаку мислам после 10ти пуштаат
I jas nemam uste a mi rekoa isplata ovaa nedela, ama izgleda ke gi cekam od narednata natamu pa do kraj na mesecov
Ме интересира како е ова со грипиве. На фејсбук читам ако си прва група секогаш ќе земаш на почеток мене ме посоветуваа да си чекам до датумот како што сум зела минатиот месец
Мислам дека ова со групиве е урбан мит и исплаќаат што би се рекло кому иде. Јас предминатиот месец земав околу 25ти, минатиот пред 10ти, а овој уште немам исплата...
Јас од прво до предпоследно породилно земав во прва група, околу 10ти во месецот, следниот месец ќе ми биде последното, тоа очекувам да касни според тоа што имам читано овде. Ама иначе од старт сум во истата група.
Кај мене има. Комерцијална банка. За група ни знам која сум но ништо знам само дека минатиот месец крај 25 ти зедов
Мене последното породилно ми стигна најрано. Со другарка во ист ден зимавме, зема и она тој ден иако нејзе не и беше последно.