Zakonot za socijalno konkretno za vtoro dete vazi podnesov se za tie 20000den ,a za od opstina vo slucajov Gazi Baba ne davale veke 5000 den ,samo Karpos ,Aerodrom davaat po 5000 den.
Породилно денес ќе има ли? Аман ова последново го изначекав..минатиот месец на 17ти земав сега треба да ми исплатат за уште 10 дена Ви каснеле ли вас за последен месец?
За трето дете документот од социјално дека немате дадено дете за посвојување колку време сте го чекале
девојки дали знаете каде може да се праша дали и кога ке има исплата на трудничко боледување? До денес 25 сеуште немам земено за минатиот месец. До сега пристигаа до 20 ова е веќе преголемо каснење.
Женски, дали некоја знае со сигурност дали доколку се вратам порано на работа ќе земам и плата и дел од породилното до истек на 9месеци или ќе ми се прекине целосно породилното и продолжувам со плата како и вообичаено? Благодарам
Фала Spidy! Дали можеби знаеш што се случува ако сменам работно место? Јас имам уште 5 месеци до истек на породилно, и следниот месец би сакала да почнам да работам во друга фирма. Дали сепак ќе ми исплаќаат тие 4 месеци половина износ од породилно додека земам целосна плата од новата фирма?
Да, ама обавезно да се однесе изјава во социјално дека го прекинуваш породилното поради тоа што мораш да појдеш на работа
Мислам дека не е проблем зошто породилното не е врзано со фирмата во која си работела. И да дадеш отказ, и да ти заврши договор за време на породилно, породилното пак си трае 9 месеца и за тој период добиваш исплати. Башка им одговара да се вратиш на работа зошто помалку пари од нив ќе земеш