Значи цел месец го чекам а го трошам во пет дена може и помалку сега пак ке одбројувам 30...29...28...
И кај мене нема уште ☹ Претпоставувам дека утре би требало на тие што не ни е исплатено да ни исплатат зошто вака така скоро си замина месецов
Здраво девојки, Да не знае некоја после колку време од кога ќе те пријават од фирма дека си на породилно се земаат пари? Убава вечер на сите ❤
Пари се земаат само откако ќе се роди детето и се поднесе во фонд со извод од бебето. Ако си на породилно а не си породена, нема да имаш исплата. Ако си на патолошка, тогаш е друга процедура.
Porodena sum veke mesec dena, od firma se dostaveni site dokumenti pred nedela dena. Za od sega prasuvam kolku vreme treba.
А здравствено осигурување откако ќе отворам породилно/ се уште непородена? Кој го регулира? Фирмата или фондот? Ќе отворам 20 дена пред термин ако паѓам под фондот одма, затоа што не ми исплаќаат редовно придонеси од фирмата и не сакам да ризикувам да се породам без осигурување па да ризикувам да си го платам пораѓајот.. Дали воопшто имам зошто да се грижам, или најубаво да си прашам во фонд? Со што се замарам у 8 месец