Mamicki znae li nekoj koga ke pustat pari za porodilnovo? Jas sum od 18ti septemvri i uste nemam nisto zemeno.
Мајки,наредна недела треба да почнам на работа,малата нема кој да ми ја чува.Сакам да поднесам документи за нега на дете,до 2 месеца давал фондот.Како оди процедурата и дали може да се извади откако ќе почнам на работа?
Ќе ја прашаш матичната. Мислам дека за нега на дете, ви треба дијагноза, се оди на комисија, па таа одобрува. Имаш 3 месеци неплатено породилно отсуство, што можеш да го искористиш. Таман ќе направи годинка. Ако можеш да издржиш финансиски, ова е подобра опција, според мене.
Најпрво зрмаш две недели од матичен и после на комисија со дијагноза потпишана од специјалисти. Ако најдеш некој да ти издадат лажна потврда тогаш ќе земеш. Сепак консултирај се со матичен педијатар.
Одприлика колку групи има за исплата на породилно и кои датуми одприлика? Чекам за прво породилно позз женски
Денеска книговодетелот го прашував што и како за породилно и сем што ми кажа кои документи требаат, нешто ми нафрли дека повторно е на собрание па се чека дали ке помине да се изгласа законот за продолжување на породилното на 12 месеци Ми фрли бубачка.... Дали можда некоја има инфо слично или човеков се побркал.....
Мајки ако сеуште ви немат исплатено породилно за октомври проверете си ја сметката. Кај мене пристигнале паричките пред еден час